Med virkning fra 1. oktober 2015 vil gassvolumene i 6-årsavtalen som først ble annonsert i oktober 2014, økes fra rundt 0,5 til milliarder standardkubikkmeter nærmere 2,5 milliarder standardkubikkmeter per år.

Statoil har i tillegg en kontrakt med SSE fra oktober 2011 for leveranser av 0,5 milliarder standardkubikkmeter per år til ST. Fergus-terminalen i perioden oktober 2012 til oktober 2022.

- Vi er veldig glade for å ha gjort denne avtalen med SSE. Som den neste største leverandøren av gass og elektrisitet i Storbritannia, er SSE en betydelig aktør i et marked som er veldig viktig for Statoil. Denne avtalen er en betydelig utvidelse av våre forbindelser med SSE. Dette er enda en bekreftelse på Statoils posisjon som en pålitelig og langsiktig leverandør av gass til Storbritannia, sier Tor Martin Anfinnsen, direktør for markedsføring og handel i Statoil, i en kommentar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.