Resultatet av Opec-møtet fredag tilsier høyere produksjon og lavere brent-pris fremover, ifølge Goldman Sachs og Barclays.

Beslutningen om å opprettholde kartellets produksjonsmål på 30 millioner fat pr dag innebærer ikke forpliktelser for enkeltland, fremhever meglerhusene.

Begge fremhever også at målet ble omtalt som veiledende, snarere enn absolutt.

Mer «billig-olje»

Analytiker Jeffrey Currie i Goldman Sachs skriver i en oppdatering, ifølge Bloomberg News, at dette indikerer at lavkostnadsprodusenter, inkludert de i Opec, vil øke produksjonen fremover.

Currie gjentar derfor sin prognose om sekvensielt lavere oljepriser denne høsten.

Også Barclays er «bearish» for utsiktene til brent-prisen på kort sikt.

«Dessuten, når presset på hvorvidt de ville overgå dette målet, bemerket Opec-ministere at sesongvariasjoner vil føre til produsenter overskrider målet», skriver meglerhuset.

Vil følge produksjonsmålet

I tillegg ble det også uttrykt en følelse av forsiktighet når det kommer til tilstanden i verdensøkonomien og dens effekt på oljeetterspørselen i andre halvår 2015, mener Barclays.

Barclays Capital presiserer imidlertid at det i Opec's melding etter møtet ble «oppfordret medlemslandene til å følge produksjonsmålet», en oppfordring som ikke var inkludert i meldingen etter møtet i november.

Analytikerne i Barclays skriver at deres tekniske analyse indikerer et pristak på 66 dollar pr fat for brent, og at et fall under 63 dollar denne uken vil indikere et ytterligere fall i prisen.

Les også:
Kværner får milliardkontrakt på Johan Sverdrup
Mot skjerpede krav til banker og boligkjøpere
Eneste statsselskap med privatfly
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.