Norges Bank kutter kraftig i anslaget sitt for fall i oljeinvesteringene neste år.

Banken kutter i prognosen om oljeinvesteringsfallet i 2016 fra ti til fem prosent i den ferske utgaven av pengepolitisk rapport som ble lagt frem samtidig med rentebeslutningen torsdag morgen.

- De sier at oljeinvesteringene ser ut til å falle mindre enn tidligere anslått lenger fram, sier seniorøkonom Knut Anton Mork i Handelsbanken til DN.

Mens oljebransjen nedbemanner i hopetall, viste SSBs seneste opptelling, som ble publisert for én uke siden, at oljeselskapenes investeringer overraskende vil flate ut neste år.

Les også: - Endrer bildet og utsiktene for norsk økonomi ganske dramatisk og Oljeinvesteringene flater ut neste år


Norges Bank opprettholder prognosen om et fall i oljeinvesteringene på 15 prosent i år. I 2017 ventes fallet til 2,5 prosent, en forbedring fra forrige prognose om et fall på fem prosent.

I 2018 ventes nullvekst, mot tidligere prognose på vekst på fem prosent.

Les også: - Problemet er at Norges Bank mer eller mindre har lovet et rentekutt

Se DNtv: Denne bilen er en gavepakke fra regjeringen

Denne bilen er en gavepakke fra regjeringen
00:00
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.