Etter den største oppgangen på tre uker tirsdag, faller oljeprisen igjen i morgentimene onsdag, på vedvarende bekymringer om at overskuddstilbudet i markedet vil fortsette.

Brent 1. posisjon, som er august-kontrakten, noteres til 63,04 dollar pr fat onsdag morgen, ned 55 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,58 dollar til 63,59 dollar fatet.

Prisen lå på om lag 62,93 dollar pr fat ved stengetid for Oslo Børs mandag.

Brent spot for umiddelbar levering noteres til 63,00 dollar pr fat onsdag morgen, ned 13 cent fra foregående handelsdag.

Venter ny produksjonsrekord

Ifølge Bloomberg-innhentede estimater, estimerer markedsaktører at produksjonen i Opec i juni steg til det høyeste nivået siden august 2012, ledet an av Irak, som estimeres å ha nådd en ny produksjonsrekord.

Samtidig steg de amerikanske råoljelagrene med 1,9 millioner fat i forrige uke, ifølge den amerikanske bransjeorganisasjonen API. De foregående åtte ukene har lagrene minket, drevet av høy sesongmessig etterspørsel som følge av kjøresesongen i Nord-Amerika. De offisielle tallene fra det amerikanske energidepartementet publiseres i ettermiddag, der det før API-tallene var ventet en nedgang i råoljelagrene på 1,8 millioner fat.

Den økende produksjonen fra Opec tolkes av mange som et tiltak for å beskytte kartellets markedsandel mot høykostnadsland med økende produksjon, som USA. Aktivitetsnivået i USA er av denne grunn blitt betydelig redusert. Produksjonen er likevel ikke blitt betydelig endret, som følge av produktivitetsøkninger.

Venter lavere priser fremover

-Kutt i USA-produksjonen kan motvirkes av økninger fra Opec, særlig hvis vi ser mer olje eksportert fra Iran. Det er ikke gode nyheter for prisene, sier sjefanalytiker Ric Spooner i CMC Markets til Bloomberg.

Ellers sier Citis globale analysesjef for råvarer Ed Morse til Wall Street Journal at meglerhuset venter lavere oljepriser fremover.

-Vi tror på at oljeprisene vil være lavere i fjerde kvartal enn den var i andre kvartal. Mye av oppgangen i det seneste kvartalet var basert på datapunkter som indikerte høyere enn ventet etterspørsel. Vi tror derimot at mye av denne etterspørselen ikke er levedyktig, sier han.

Morse tror spesielt ikke den kinesiske etterspørselen er levedyktig, da den ifølge ham i stor grad har vært drevet av et skift fra gassdrevne kjøretøyer tilbake til tradisjonelle diesel-drevne kjøretøyer.

WTI 1. posisjon, som er august-kontrakten, noteres til 58,74 dollar pr fat onsdag morgen, ned 73 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,14 dollar til 59,47 dollar fatet.

Da Oslo Børs stengte tirsdag, lå WTI-prisen på om lag 58,78 dollar pr fat.

Les også på DN.no:

Testpilot slakter Norges nye jagerfly

Hellas' låneavdrag forfalt uten betaling

Obama villig til å avslutte atomforhandlingene

Jakter på 300 millioner dollar i Vimpelcom-saken

Se DNTV: Her demonstrer minst 20.000 grekere for EU 

Her demonstrer minst 20.000 grekere for EU
Tirsdag kveld demosterte flere titall tusen for at Hellas skal blir i eurosonen utenfor det greske parlamentet i Athen.
00:52
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.