Statoil har gjort et lite olje- og gassfunn nær Gina Krog-feltet i Nordsjøen etter boring av undersøkelsesbrønn 15/6-13 og sidestegene 15/6-13 A og 15/6-13.

Det opplyses i en melding fra Oljedirektoratet onsdag, skriver TDN Finans.

Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er mellom én og to millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter i Huginformasjonen, mens beregninger av eventuelle tilleggsvolumer fra Sleipnerformasjonen krever en videre evaluering for nærmere avklaring, fremgår det.

Rettighetshaverne i på Gina Krog vil evaluere funnet videre med tanke på en mulig utvikling og tilknytning til Gina Krog-feltet.

Ingen av brønnene ble formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.

15/6-13 har to separate oljekolonner, hvorav 13 og 3 meter i sandstein med moderate til gode reservoaregenskaper i henholdsvis Hugin- og øvre del av Sleipnerformasjonen.

Olje/vann-kontakten ble ikke påtruffet, fremgår det.

For funnet som helhet er total olje- og gasskolonne på til sammen om lag 300 meter, hvorav 150 meter for hver av dem.

Statoil har en eierandel på 58,7 prosent i Gina Krog-unit, mens Det norske oljeselskap eier 3,3 prosent.

Les også på DN.no:

Oljeselskap kutter halvparten av de ansatte

Fredriksen skaper ny gasskjempe  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.