Bransjeforeningen Baltic and International Maritime Council (BIMCO) skriver at skrapingen innen tørrbulk sektoren har vært høy i første halvår av 2015, men venter ikke at året sett under ett vil overgå rekordåret 2012 ettersom markedet ventes å ta seg opp i andre halvår.

Det fremgår av en oppdatering fra bransjeforeningen fredag.

I 2012, som er det mest aktive skrapingsåret som er registrert med 33,4 millioner dødvekttonn «dwt».

Den foreløpige tørrbulktonnasjen som er skrapet i løpet av første halvdel av 2015 er 20 millioner dwt, mot 18 millioner dwt i første halvdel av 2012.

«Utover året, forventer BIMCO at etterspørselssiden blir sterkere i tråd med økende volumvekst. Dette bør påvirke markedsforholdene positivt, men samtidig begrense skrapingen», skriver sjefanalytiker Peter Sand i Bimco i oppdateringen.

«I tråd med vår siste justering av forventninger til skraping aktivitet i 2015, ser vi ikke et nytt rekordår på tross av den sterke starten på året», heter det.

Les også:

Boligprisene steg i juni

USA advarer banker mot lån til oljesektoren

Se DNtv:

Hellas ekspert Hari Tsukas 2
00:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.