– Jeg tror vi alle vet at avgjørelsen vi skal ta omhandler atomprogrammet, men det er så mye, mye mer enn det. Avgjørelsen kan åpne et nytt kapittel i internasjonale relasjoner. Dette er et tegn på håp for hele verden, sier Mogherini.

Zarif uttrykte takknemlighet til alle som har bidratt til det han omtalte som en vinn-vinn-situasjon på det Iran ser på som en unødvendig krise. Han la til at avtalen ikke er perfekt for noen, men at den var det de klarte å oppnå.

– Den starter et nytt kapittel av håp, sier utenriksministeren.

Irans president Hassan Rouhani sier at atomavtalen viser at konstruktivt engasjement fungerer, men kaller krisen unødvendig.

– Med denne unødvendige krisen løst, oppstår nye horisonter med fokus på delte utfordringer, skriver Rouhani på sin engelske Twitter-konto etter at landet kom til enighet med de seks stormaktene om landets atomprogram tirsdag.

Rouhani har holdt fortet hjemme mens forhandlingsdelegasjonen har reist verden rundt i forsøkene på å få signert en avtale. 66-åringen har jobbet for å opprettholde støtten til en avtale og overtale alle sektorer i det iranske samfunnet om at en avtale er i deres interesse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.