Statoils Yeti-funn i den amerikanske delen av Mexicogulfen er en oljesøyle på mer enn 80 meter, tilsvarende 270 fot, av «utmerket» kvalitet.

Det opplyser lisenspartner Anadarko Petroleum i sin kvartalsrapport tirsdag kveld. Partnerskapet i lisensen planlegger nå å bore en avgrensningsbrønn ved funnet.

Yeti-funnet ble gjort i blokk 160 i lisensområdet Walker Ridge tidligere i år, og ligger om lag 15 kilometer sør for Big Foot-feltet og 11 kilometer fra Cascade-feltet.

Statoil melder at boringen av Yeti var blant de mest effektive brønnboringene som noen gang er gjennomført i Walker Ridge, med en progresjon på om lag 120 meter per dag. Boringen blir gjort med riggen «Maersk Developer».

Statoil er operatør på Yeti med en andel på 50 prosent. De andre rettighetshaverne er Anadarko med 37,5 prosent og Samson med 12,5 prosent.

Les også på DN.no:

Saipem tar gigantnedskrivninger og kutter 8.800 stillinger  

Twitter-underskudd tross kraftig omsetningsøkning  

Aten-børsen åpner trolig igjen  

Se DNTV:

- Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil

00:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.