Det franske oljeserviceselskapet Technip fikk et justert resultat, ebitda, på 353 millioner euro i andre kvartal 2015. Det tilsvarer omtrent 3,19 milliarder kroner. Det fremgår av selskapets kvartalsrapport torsdag.

I samme periode året før fikk selskapet et resultat på 303 millioner euro, rundt 2,74 milliarder kroner. Det tilsvarer en økning på 50 millioner euro, omtrent 450 millioner kroner.

Tidligere denne måneden varslet selskapet dårligere resultater og nedbemanning med 6.000, i en melding. Technip opplyste da at i påvente av et enda mer utfordrende marked innen olje & gass, vil selskapet akselerere sine kostnadsreduksjoner og effektiviseringsinnsats over hele verden gjennom en restruktureringsplan som svar på nedgangen i olje- og gassmarkedet.

Slo forventningene

Technip fikk et justert underliggende driftsresultat fra videreført virksomhet på 281 millioner euro i kvartalet, fra 240 millioner euro samme periode året før. Driftsmarginen ble 9,1 prosent i kvartalet, svakt ned fra 9,2 prosent i samme periode i fjor.

På forhånd var det ventet et justert underliggende driftsresultat fra videreført virksomhet 267 millioner euro, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Svakere ordreinngang

Omsetningen i kvartalet var på 3.098 millioner euro, som tilsvarer rundt 28 milliarder kroner. Det er en økning fra samme periode i fjor, da oljeservicegiganten omsatte for 2.615 millioner euro, omtrent 23,7 milliarder kroner.

Subsea-virksomheten hadde en ordreinngang på 892 millioner euro i kvartalet, mot fjorårets 2.238, mens total ordreinngang for selskapet var 1.510 millioner euro (7.077). Ved utgangen av kvartalet var ordreboken 18.824 millioner euro, mot 19.860 millioner året før.

Tidligere i juli meldte Technip at selskapet ventet å rapportere et justert driftsresultat for onshore/offshore-virksomheten på rundt 50 millioner euro i andre kvartal. Innen subsea-virksomheten var det justerte driftsresultat ventet å overstige 240 millioner euro i andre kvartal.

Vil spare 830 millioner euro

Technip opplyser videre den gang at i påvente av et enda mer utfordrende marked innen olje og  gass, vil de akselerere sine kostnadsreduksjoner og effektiviseringsinnsats over hele verden gjennom en restruktureringsplan.

I forbindelse med meldingen lanserte Technip et mål om samlede besparelser på rundt 830 millioner euro, hvorav 700 millioner euro vil bli levert i 2016 og resten i 2017. Videre var det ventet engangskostnader på rundt 650 millioner euro for å dekke de ulike aspektene av restruktureringsplanen, som vil involvere en samlet nedbemanning på rundt 6.000 personer og en ytterligere optimalisering av selskapets eiendelsbase.

Technip la den gang i tillegg frem planer om å redusere selskapets flåte med ytterligere to skip, ett heleid og et leaset, til 23 skip, fra 36 ved utgangen av 2013.

Les også på DN.no:

Gassgigant varsler at 6.000 må gå

Shell ser nedbemanning på 6.500

WSJ: - Saudi-Arabia planlegger å kutte oljeproduksjon

Se DNTV:

- Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil

- Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil
Slik høres det ut når AMG har tuklet med Mercedes-motoren.
03:15
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.