Subsea 7 er tildelt en kontrakt av BP og partneren DEA for utviklingen av Taurus- og Libra-subseafeltene utenfor Alexandria i Egypt. Kontraktsverdien er på rundt 500 millioner dollar, over fire milliarder kroner.

Det opplyses i en melding torsdag.

Kontrakten er den første fasen av Egypts «West Nile Delta»-prosjekt, hvor feltutviklingen vil være på et vanndyp på rundt 800 menter.

Kontrakten omfatter engineering, anskaffelse, installering og oppstartarbeid av subseainfrastruktur påkrevet for utviklingen av hydrokarbonressurser fra ni brønner, inklusive 75 kilometer med kontrollkabler og 100 kilometer med rørledning.

Planlagt oppstart av offshore-arbeidet er i andre halvår 2016 og skipene «Seven Borealis» og «Sevan Arctic» skal benyttes.

Les også på DN.no:

Dette oljeselskapet tjener milliarder - 6.000 ansatte må gå

Gassgigant venter å kutte 6.000 ansatte

Shell ser nedbemanning på 6.500

Se DNTV:

Slik blir styrketreningen mere spennende

Slik blir styrketreningen mere spennende
00:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.