Det britiske olje- og gasselskapet BG Group fikk et nettoresultat på 429 millioner dollar i andre kvartal 2015, mot et resultat på 1.209 millioner dollar i samme periode året før.

Det melder selskapet fredag.

Det er den tidligere norske Statoil-sjefen Helge Lund som leder selskapet. BG Group ble tidligere i år kjøpt opp av oljegiganten Royal Dutch Shell, men overtagelsen er ikke ferdigstilt ennå.

Nedgang fra fjoråret

For BG Group ble det justert driftsresultatet, inklusive andeler fra resultat før skatt til JV-selskaper og tilknyttede selskaper, ble 627 millioner dollar i kvartalet, mot 1.959 millioner dollar i samme periode i fjor.

I andre kvartal gjorde selskapet driftsinvesteringer på 1.470 millioner dollar, en nedgang fra fjorårets 2.476 millioner.

I andre kvartal 2015 hadde selskapet en produksjon på 703.000 fat oljeekvivalenter per dag.

BG Group gjentar at de venter å gjøre 6-7 milliarder dollar i driftsinvesteringer i 2015. I 2014 gjorde selskapet driftsinvesteringer på 9,4 milliarder dollar.

Venter lavere produksjon

Videre fremgår det at BG nå venter at 2015-produksjonen kommer til å bli i den øvre enden av tidligere ventet 650.000-690.000 fat pr dag i forbindelse med rapporten for fjerde kvartal.

I 2014 hadde selskapet en produksjon på 606.000 fat pr dag.

Konsernet forventer at produksjon tredje kvartal til å være stort sett lik gjennomsnittet for første halvdel av 2015, med fortsatt vekst i Brasil og Australia som blir motvirket av lavere «net entitlement» i Kasakhstan og revisjonsstanser, før produksjonen øker igjen i fjerde kvartal.

Videre skriver BG at selskapets sensitivitet til en bevegelse i oljeprisen på 1,00 dollar pr fat ventes å være 70-80 millioner dollar etter skatt på årsbasis.

Les også på DN.no:

Høyt rangert kineser avsatt for korrupsjon  

Verdiene fordunster for supply-familiene på vestlandet

Åpner for 44-milliarders missilsalg til Saudi-Arabia

Se DNTV:

Slik skal de få OL

Slik skal de få OL
I dag bestemmes arrangørbyen for OL 2022 - slik presenterer kandidatene seg.
03:51
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.