Oljeserviceselskapet Archer fikk et driftsresultat på -40 millioner dollar i andre kvartal 2015, mot 15 millioner dollar i samme periode året før.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport fredag.

Archer er dominert av den norskfødte shippingmilliardæren John Fredriksen (71).

Vil kutte ansatte

Selskapet vil kutte 300 ansatte i tillegg til de 400 som måtte gå i andre kavrtal, melder TDN Finans.

Omsetningen i kvartalet var 389 millioner dollar, mot 552 millioner dollar i samme periode i fjor.

I andre kvartal fikk Archer et justert resultat, ebitda, på -1,9 millioner dollar, som inkluderer 5,0 millioner dollar i restruktureringskostnader.

Selskapet fikk et nettoresultat på -47,7 millioner dollar i andre kvartal. Kontantstrømmen fra driften var 28,9 millioner dollar i kvartalet.

Netto rentebærende gjeld var 793,9 millioner dollar pr 30. juni 2015.

Fortsetter å kutte

Archer fortsetter å redusere kostnadene og investeringer og anslår nå capex for 2015 til 135 millioner dollar.

I tråd med dette har selskapet redusert antallet ansatte med 400 i andre kvartal og ser seg nødt til å redusere med ytterligere 300 i tredje kvartal.

«Vi mener at aktivitetsnivået er på eller nær bunnen, men vi forventer ikke at aktivitetsnivået vil ta seg opp på kort til mellomlang sikt, og som et resultat vi er nødt til å gjøre ytterligere justeringer i vår arbeidsstyrke i tråd med forventede aktivitetsnivået fremover», heter det i en melding fra selskapet.

I den forbindelse annonserer selskapet også ytterligere restruktureringskostnader på fire millioner dollar i tredje kvartal.

Når det kommer til virksomheten i Nord Amerika skriver selskapet at de i det minste for resten av 2015, så vel som i begynnelsen av 2016, venter at den samlede aktiviteten og prisingen i land-markedet vil holde seg på det lave nivået opplevd i andre kvartal.

«Gitt mangelen på langsiktige kontrakter og forpliktelser er det ikke mulig å forutsi inntekter eller marginer med en rimelig grad av trygghet på dette tidspunkt», heter det.

I Latin-Amerika venter selskapet at inntektene tredje kvartal 2015 vil bli negativt påvirket som følge av borerigger som ble ledige i løpet av andre kvartal.

«Selv om vi fortsatt ser en høy grad av usikkerhet, mener vi at nivåene i vår Nordsjø-aktivitet forblir om lag på linje med andre kvartal», skriver selskapet.

Gjeldsgrad kan overstige betingelser

Archer opplyser at selskapet pr 30. juni 2015 overholdt alle «covenants» med selskapets långivere under dets flervaluta kredittfasilitet.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport fredag.

På grunn av de vanskelige markedsforholdene og effekten av dette på selskapets inntjening, anslår Archer imidlertid at selskapets gjeldsgrad vil overstige nivået de har blitt enige om med sine långivere ved utgangen av 2015.

Archer evaluerer nå mer omfattende alternativer i forbindelse med det estimerte bruddet med lånebetingelsene og for å finne en mer langsiktig løsning, noe som vil gi selskapet den nødvendige stabilitet i det vanskelige markedet for å bygge sin virksomhet fremover, opplyses det videre.

Les også på DN.no:

Høyt rangert kineser avsatt for korrupsjon  

Verdiene fordunster for supply-familiene på vestlandet

Åpner for 44-milliarders missilsalg til Saudi-Arabia

Se DNTV:

Slik skal de få OL

Slik skal de få OL
I dag bestemmes arrangørbyen for OL 2022 - slik presenterer kandidatene seg.
03:51
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.