Barclays mener deres anslag for oljeprisen i 2016 har vært for lavt da den inneværende lave prisen utgjør en katalysator for at både tilbud og etterspørsel vil justeres raskere. Dette fører til at meglerhuset oppjusterer sine estimater for 2016. På kort sikt er det imidlertid nedside.

Det fremgår av en oppdatering mandag.

Den globale balanseringsprosessen pågår fortsatt og drives i hovedsak av økt etterspørsel i dag, skriver Barclays, som venter at balansen vil strammes inn i andre halvår 2015 og at dette vil intensiveres i 2016.

«Dette fører til vår forsiktig optimistiske prognose for Brent på 68 dollar pr fat i gjennomsnitt i 2016 og 64 dollar fatet for WTI», heter det.

På kort sikt ser meglerhuset imidlertid fall i Brent-prisen.

Deres tekniske analyse tilsier et fall mot 50,40 til 50,00 dollar, fremgår det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Satser på forsikring

Oljeprisfall drar børsen svakt ned

Landet kan gå bankerott allerede neste år

Se DNTV: - Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil

- Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil
Slik høres det ut når AMG har tuklet med Mercedes-motoren.
03:15
Publisert: