Oljeprisen har de siste dagene falt jevnt nedover, og mandag kveld var prisen på et fat nordsjøolje nede i 49,40 dollar.

I skrivende stund koster Brent-olje 49,61 dollar fatet. Fallet siden fredag er over fem prosent.

Finansnettstedet Marketwatch skriver at dette er første gang siden januar at nordsjøoljen kryper under 50 dollar fatet.

Den amerikanske WTI-oljen har falt fra 48,60 dollar fatet til 45,30 dollar det siste døgnet - sitt laveste nivå siden mars, ifølge Marketwatch.

Dårlige industritall fra både USA og Kina antas å ha bidratt til nedgangen. Industriindekser i begge de to stormaktene falt i juli, skriver NTB.

– Et eventuelt omslag i industriproduksjonen i USA vil være gradvis på grunn av den svake etterspørselen fra utlandet, reduksjon i energirelaterte investeringer og styrkingen av dollarkursen, sier Ryan Sweet fra selskapet Moody's Analytics ifølge nyhetsbyrået.

Frykter overproduksjon

I tillegg preges oljeprisen av vedvarende bekymring for global overproduksjon av olje. Samtidig som OPEC-landene fortsetter å produsere for fullt, håper myndighetene i Iran å øke sin oljeeksport kraftig så snart sanksjonene mot landet er hevet som følge av avtalen om landets atomprogram.

Oljeanalytiker Torbjørn Kjus uttalte til TDN Finans tidligere mandag at han ventet å se en oljepris på 40-tallet.

- Jeg ser ingen spesielle drivere for nedgangen i dag, men sentimentet er så svakt nå at det ikke ville forundre meg om vi ser 40-tallet snart. Det ligger litt i kortene at det skal testes igjen, sa han til nyhetstjenesten.

I forrige uke nedjusterte oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets sine forventinger til oljeprisen.

- Verdensmarkedet er fullt av olje i øyeblikket, og det er få tegn til avmatning i produksjonen på kort sikt, snarere det motsatte, skrev Saltvedt i sin rapport, ifølge TDN Finans.

Hun venter nå en oljepris på 64 dollar for andre halvår i 2015 og 72 dollar fatet i 2016, fremkommer det av Nordea-rapporten.

 

Les også: - Plutselig kan du få en høyblokk rett foran boligen eller en motorvei i hagen

- Jeg sa alvorlig farvel til familie og venner

Solgt 650.000 kroner over prisantydning - før visning

 

Se også:

Morgendagens konsertmestre:

Morgendagens konsertmestere
00:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.