Som følge av stagene som falt av og sank på strekkstagplattformen til Big Foot-feltet i den amerikanske delen av Mexicogulfen, blir produksjonsstart på feltet utsatt til i alle fall 2018.

Det sa direktør James William Johnson i Chevron under selskapets kvartalstelefonkonferanse, skriver bransjeavisen Upstream mandag kveld.

- For øyeblikket venter vi ingen produksjon fra Big Foot i 2016 eller 2017, sa han.

Ifølge Chevron-direktøren, er selskapet nå i prosessen med å inspisere både området og ikke minst utstyret, for å se om noen av stagene som falt av kanskje kan brukes igjen, eller om de må erstattes.

Ni av 16 stag falt av plattformen i da plattformen skulle installeres i juni. Ifølge Chevron, er nå alle de ni stagene blitt hentet opp fra havbunnen.

Chevron er operatør på Big Foot med en eierandel på 60 prosent. Lisenspartnerne er Statoil med 27,5 prosent og Marubeni Oil & Gas med 12,5 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Myndighetene i Kina innfører restriksjoner på shortsalg av aksjer

- Utsiktene til en prisoppgang i andre halvår har forduftet

Verdens isbreer krymper stadig raskere