Statoil mener at der er «nær uoppnåelig» å fatte konseptvalg for Trestakk-utbyggingen innen 2018, til tross for press fra Oljedirektoratet.

Det skriver Upstream fredag.

Etter å ha utsatt konseptvalget i mars, mener Statoil nå at et valg innen 2018 er «nesten uoppnåelig», ifølge et dokument Upstream har fått tilgang til.

Statoil ønsker å bruke mer tid på å redusere kostnadene for Trestakk og det relaterte levetidsforlengelsesprosjektet for Åsgard A, som er den foretrukne produksjonsenheten for Trestakk. Et annet alternativ er Kristin-feltet med planlagt oppstart i 2024 eller 2027, ifølge avisen.

Ifølge et annet dokument Upstream har fått tilgang til ønsker Statoil å forlenge levetiden på Åsgard A til 2030, og planlegger konseptvalg for dette i desember.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNTV: Stirrer på mobilen - ikke kjæresten

Stirrer på mobilen – ikke kjæresten
Nordmenn er et mobilavhengig folkeslag.
01:12
Publisert: