Ifølge eposten skulle oppsigelsen tre i kraft fra 1. juli, men fagforeningen mener den datoen ikke kan gjelde, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi hevder at epost ikke oppfyller lovens krav til hvordan en oppsigelse skal sendes ut. De rekommanderte brevene ble ikke mottatt av de ansatte før etter 1. juli. Loven sier at oppsigelsesfristen begynner å løpe fra den 1. i måneden etter at oppsigelsen er mottatt. Da blir det feil av COSL å beregne oppsigelsesfristen fra 1. juli, mener advokat Elisabeth Bjelland i Safe.

Kjenner seg ikke igjen

Riggselskapets sjef i Norge, Jørgen Arnesen, sier verken bedriften eller de lokale fagforeningene – Industri Energi, Safe og DSO – kjenner seg igjen i fremstillingen om at de ansatte fikk oppsigelse på epost uten annen form for kontakt.

Arnesen sier til Aftenbladet at bedriften og de tillitsvalgte har vært opptatt av å følge lover og spillereglene i arbeidslivet.

Det er tøffe tider i oljenæringen, blant annet som følge av lave oljepriser og færre investeringer. Oppsigelsene i COSL kom etter at Statoil kansellerte en kontrakt i juni.

 

Slik ser gigantfeltet ut fra innsiden
Slik ser gigantfeltet ut fra innsiden
Steinprøvene dryppet av olje. Statoil-geolog Brit Selvikvåg viser og forklarer.
01:36
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.