De lave oljeprisene har rammet hardt i et land der olje står for 60 prosent av statsbudsjettet.

Algerie har fortsatt 150 milliarder dollar i reserver og lite statsgjeld, men landet er helt avhengig av oljeinntektene til et omfattende velferdsprogram for alt fra boliger til subsidiert strøm, mat og drivstoff som hittil har lagt lokk på sosial uro.

Kutter prosjekter

Regjeringen reduserte allerede årets budsjett med 1,3 prosent da det ble klart at de lavere oljeprisene ville kutte energiinntektene med 50 prosent.

– Vi trenger modige beslutninger i 2016, så vi har bestemt oss for et kutt på 9 prosent på budsjettet, sa statsminister Abdelmalek Sellal lørdag.

Han presiserte at det blir nødvendig å redusere antall store infrastrukturprosjekter, men at man vil fortsette med dem som allerede er i gang.

Han understreket at fallet i oljeprisen ikke skal ramme offentlige subsidier, og at det ikke blir kutt i utgiftene til boliger, helsetjenester eller utdanning. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.