Oljepriskurven peker opp, opp, opp sent mandag ettermiddag.

I skrivende stund er Brent-oljen opp 2,38 dollar til 52,43 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 2,44 dollar til 47,66 dollar fatet.

Følg oljeprisene her.

Oppgangen kom etter at U.S. Energy Information Administration (EIA) i ettermiddag rapporterte om et fall i den amerikanske oljeproduksjonen. Ifølge EIA var denne på 9,3 millioner fat per dag i juni, ned fra 9,4 millioner fat per dag i mai.

Det melder Marketwatch.

Samtidig ble det i ettermiddag kjent at presidentene i Russland og Venezuela skal møtes for å diskutere mulige felles tiltak for å stabilisere den globale oljeprisen, ifølge Kreml: Putin og Maduro vurderer felles oljetiltak

Den russiske presidenten Vladimir Putin og hans venezuelanske motpart Nicolás Maduro skal møte hverandre under et besøk i Kina i løpet av denne uken.

Ifølge Kreml-talsmann Juri Usjakov blir tiltakene vurdert som et ledd i Russlands samarbeid med OPEC.

Bloomberg melder dessuten mandag ettermiddag at Opec signaliserer et ønske å snakke med andre globale oljeprodusenter for å oppnå «rettferdige priser».

- Opec-nyhetene sender oss høyere, sier Tom Finlon hos Energy Analytics Group LLC til Bloomberg, men Mike Wittner hos Societe Generale SA i New York mener markedet overdriver:

- Markedet legger altfor mye i dette. Opec-meldingen er ikke så viktig, sier han.

 

Les også:  - I august har det vært en panisk stemning

Disse boligene steg 3,5 prosent i august  

Se DNtv: En tur til Mars

En tur til Mars
I et helt år skal seks forskere være innelåst i et labratorium på Hawaii. Eksperimentet i regi av NASA skal gi svar på hvordan man i fremtiden kan reise til mars.
01:11
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.