Hovedforklaringen er ifølge selskapet nye vurderinger av det store Valhall-feltet. Effekten av nedskrivingen er et underskudd på 5 milliarder kroner i 2014, skriver Offsore.no.

Ifølge selskapets regnskap er grunnlaget for nedskrivningene endringer i det kortsiktige prisnivået, tekniske revisjoner av reservene og økning i estimatene for framtidige fjerningsforpliktelser.

- Stort og komplekst felt

– Valhall er et stort og komplekst felt. I slutten av 2015 vil Valhall og HOD ha produsert nær 1 milliard fat siden produksjonen startet i 1982. Arbeidet for bedre å forstå reservoarene, integriteten og levetiden til eksisterende brønner og framtidige kostnader for å plugge disse brønnene har ført til at BP har justert ned reserveestimatene, skriver pressekontakt Jan Erik Geirmo i en epost til avisen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Oljegigant vil kutte over 1.800 jobber

 
Oljeprisene raser videre