Nedturen i oljeindustrien gjør at 10.000 står uten jobb i Rogaland, 70 prosent flere enn for et år siden. Det fører til tøff kamp om de få stillingene som lyses ut, melder NRK.

– Når folk opplever at de har 300 konkurrenter til relativt enkle jobber her i området, blir de selvsagt frustrert. Realitetsorienteringen kommer da på plass, og de begynner å se seg om etter jobb utenfor fylket, sier Nav-direktør Truls Nordahl i Rogaland til NRK.

Han har hørt at Oppland og Hedmark har fått veldig mange søknader fra Stavanger-området. Begge fylkene har hatt en nedgang i ledigheten det siste året. Nordahl sier han er veldig glad for utviklingen.

– Det betyr at folk tar vare på seg selv. Det å ta seg jobb et annet sted betyr at du kan opprettholde kompetansen du har. Det er utrolig viktig å ikke miste den.

Samtidig ser han et dilemma i at fylket mister kompetanse som kan være verdifull på sikt og at Rogaland igjen vil ha behov for arbeidskraft om et par år.

– Men den største utfordringen skaper vi dersom vi lar folk gå passive uten å ha noe å gjøre, mener Nav-sjefen.

Les også:
Frykter at Mongstad blir avviklet
Vindkraft redder verftsjobber (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN TV:  Rekordmange vil bli brannmenn - også offshorefolk

 
Opptaksprøver for Oslo brannvesen
Det har vært en boom i antall kvalifiserte søkere på opptaksprøven til brannvesenet i Oslo. En av grunnene kan være dårlige tider i olje og offshore.
02:15
Publisert: