Opecs generalsekretær Abdalla Salem Badri sier at verdens oljeinvesteringer vil bli redusert med 130 milliarder dollar i år.

Det skriver The Wall Street Journal.

Badri fremholder ifølge avisen at redusert tilgang på olje vil gi seg utslag i «lavere tilgang i meget nær fremtid. Lavere tilgang betyr høye priser».

I sin tale på «Oil & Money»-konferansen i London tirsdag sa Opecs generalsekretær at de totale investeringene i petroleumsprosjekter vil bli redusert med 22,4 prosent til 521 milliarder dollar i 2015.

Lederen for Det internasjonale energibyrå (IEA), Fatih Birol, sa på konferansen at også han venter et fall i investeringene på 20 prosent, og at dette vil være den største reduksjonen noensinne.

Badri sier at prisfallet på olje har ført til oppgang i forbruket, og han spår at den globale etterspørselen vil øke med 1,3 millioner fat pr dag i 2016.

-Vi er ikke i noen uorden. Vi ser lys i enden av tunnelen», sa Opecs generalsekretær på konferansen. Han la til at han venter at oljemarkedet vil ha gjenvunnet balansen innen 18 til 24 måneder.

Les også:
Alt om statsbudsjettet og ny skattereform
Sanner med vekstpakke til oljefylker  
Knuser yenen – vil bli verdensvaluta
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.