Statoil, med partnerne OMV og Petoro, har nå startet verdens første våtgasskompresjon på havbunnen på Gullfaks-feltet i Nordsjøen. Selskapet leter nå etter flere kandidater for våtgasskompresjon på norsk sokkel.

Det fremgår av en melding mandag.

-Vi ser store muligheter for våtgasskompresjon på norsk sokkel. Det er et effektivt system og et konsept som kan brukes for økt utvinning på små og mellomstore felt. Vi jobber for å identifisere flere kandidater som kan egne seg, sier Statoils områdedirektør for Drift Vest, Kjetil Hove, i en kommentar.

Statoil skriver det også er mulig å knytte andre havbunnsbrønner opp mot våtgasskompressoren på Gullfaks via eksisterende rørledninger. Stasjonen er allerede klargjort for nye tilkoblinger.

Statoil opplyser at kompresjon på havbunnen gir større effekt enn en konvensjonell kompressor på plattformdekket. I tillegg er det en fordel at plattformen unngår økt vekt og den ekstra plassen en kompressormodul krever på dekket.

Fordelen med en våtgasskompressor er at den ikke krever at gass og væske skilles før kompresjonen. Dette forenkler systemet vesentlig. Det gir mindre moduler og en enklere konstruksjon på havbunnen.

 

Les også: Doblet seg fredag - nå går aksjen til himmels igjen

Asia i dag: Investorers nye hodepine

Trynefaktor og bilde på cv

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se Chili-Klaus kåre Norges tøffeste chili-spiser:

Se Chili-Klaus kåre Norges tøffeste chili-spiser
Etter en intens "Last man standing» var det klart at landets mest utholdende chili-spiser heter Daniel Heiskel.
03:57
Publisert: