Prisene på oljekontrakter stiger fredag morgen for første gang på fem dager, og ligger over én dollar høyere pr fat enn de gjorde da Oslo Børs stengte torsdag.

Amerikanske oljelagre steg ifølge tall torsdag ettermiddag mer enn ventet i forrige uke. Markedsaktører synes imidlertid å legge mer vekt på oppgang i aksjemarkedene, og på meldinger torsdag formiddag om at Russland kan være klar for å diskutere produksjonskutt når landet møter Opec i neste uke, skriver Bloomberg News.

Russland utelukker ikke å diskutere mulige produksjonskutt med Opec- og ikke-Opec-land, sa energiminister Alexander Novak i Astana i Kazakhstan torsdag.

Novak la til at Russland fortsatt mener at produksjonskutt er «ineffektivt», fordi de kun resulterer i kortsiktig prisoppgang.

- Enhver kunstig prisoppgang fører til innstrømming av investeringer, og, i sin tur, til prisfall, sa Novak, ifølge nyhetstjenesten.

Les også: - Etterspørselen har kanskje overrasket enda mer

Lagrene overrasket

USAs energiinformasjonskontor (EIA) meldte torsdag at amerikanske oljelagre steg med 7,56 millioner fat i løpet av uken frem til 9. oktober.

Analytikere hadde ifølge Bloomberg News ventet at lagrene ville øke med 2,58 millioner fat. Amerikansk oljeproduksjon falt ifølge EIA med 76.000 fat pr dag i samme tidsrom.

DNB Markets sier i en kommentar at EIA-statistikken var negativ for råolje, men positiv for petroleumsprodukter og for etterspørselen.

- Det er en viss grad av økt risikovilje, som følge av et sterkere aksjemarked. Det er en forventning om at ikke-Opec-produksjon vil begynne å vike. Inntrykket er at dette skjer, spesielt i USA, men det er nødvendig at dette forsterkes. Det var en ganske kraftig oppbygging av amerikanske oljelagre, sier Ric Spooner, sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg.

Redusert differanse

Prisdifferansen mellom Brent og WTI er det seneste døgnet redusert med 8 cent, slik at Brent-premien fredag morgen er på 2,71 dollar per fat for kontrakter med lik forfallsmåned.

Amerikansk referanseolje med levering om en måned noteres til 46,88 dollar per fat fredag morgen, opp 50 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 26 cent til 46,38 dollar fatet.

Da Oslo Børs stengte torsdag, lå WTI-prisen på om lag 45,80 dollar per fat.

Nordsjøoljen Brent, som fra og med i dag er desember-kontrakten, handles for 50,12 dollar per fat fredag morgen, opp 39 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 4 cent til 49,73 dollar per fat.

Prisen lå på om lag 48,63 dollar pr fat ved stengetid for Oslo Børs torsdag.

November-kontrakten gikk til forfall torsdag, etter å ha falt 44 cent til 48,71 dollar per fat.

Brent spot for umiddelbar levering noteres fredag morgen til 50,07 dollar per fat, ned 17 cent fra foregående handelsdag, da prisen ble styrket med 69 cent til 50,24 dollar per fat.

Les også:- Det finnes ingen helg, pause eller ferier i denne bransjen

Sikrer seg rådyre skjærgårdsperler - og det har han råd til

Her er Norges rikeste

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes:

Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes.
Sjef i Google Norge, Jan Grønbech, tror de ansatte jobber bedre når de har et lekerom.
02:10
Publisert: