Oljeprisene har falt markert tilbake torsdag kveld.

Prisen på nordsjøoljen Brent med levering om én måned er i skrivende stund ned over fem prosent til 44,28 dollar fatet. Det betyr at prisen bare i løpet av torsdagens handel har falt med over to dollar fatet.

I løpet av den siste uken er prisen ned nær fire dollar.

Prisnedgangen forklares av Wall Street Journal med bekymring for økende tilgang på olje i USA og globalt.

Oljelagrene i USA har steget i seks uker på rad. Produksjonen holdes godt oppe til tross for det lave prisnivået, samtidig som raffineriene har redusert driften på grunn av vedlikehold.

Torsdag viste ukentlig statistikk fra amerikanske myndigheter at beholdningen av råolje i oljelagrene i USA økte med 4,2 millioner fat, mens det var ventet en økning på langt mer moderate 1,3 millioner fat.

Rapporten førte til at oljeprisene falt ytterligere tilbake torsdag kveld.

Prisen på den amerikanske referanseoljen WTI med levering om én måned sluttnoterte til 41,75 dollar fatet på råvarebørsen Nymex i New York torsdag kveld. Dette er den laveste prisen siden 26. august.

Les mer: Kraftig økning i oljelagrene i USA

Les også:

- Folk tenker: «Krisen treffer ikke meg. Jeg skal ha bolig»

- Krisen løses ikke ved å sluse de eldste ut av arbeidslivet for tidlig  

Se DNtv: Løpetreningen som fjerner fettet

Løpetreningen som fjerner fettet
Gründer og livsstilsveileder Helle Bornstein i Smart Trening gir deg løpeporgram som booster forbrenningen.
01:22
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.