Kjell Inge Røkke -og Aker-dominerte Aker Solutions venter at det vil bli tildelt flere store vedlikeholds- og modifikasjonskontrakter (MMO) til markedet i år eller tidlig neste år.

Det sier pressesjef Anne Cecilie Lund-Andersen i Aker Solutions til TDN Finans torsdag.

Milliardkontrakt

Offshoreentreprenøren meldte torsdag morgen om en rammekontrakt med BP for BP-opererte felt på norsk sokkel til en verdi på 3,2 milliarder kroner over en periode på fem år.

Les også: Milliardkontrakt til Aker Solutions

-Denne kontrakten med BP er både i varighet og omfang en av de største kontraktene vi har vunnet innenfor vedlikehold og modifikasjoner. Den forrige avtalen det er naturlig å sammenlikne med er avtalen vi fikk med BP i forrige runde, som hadde samme omfang, men kortere varighet, og en verdi på 1,5 milliarder fordelt på to år, sier hun.

Hardt rammet

MMO er et virksomhetsområdene offshore som har blitt hardest rammet av oljesmellen. Tidligere har både Aker Solutions og andre aktører nedbemannet kraftig innfor dette området, samtidig som kostnadene har blitt kuttet til beinet.

Aker Solutions har tidligere kommunisert at selskapet har kuttet 500 stillinger innen vedlikehold og modifikasjon ifjor, og at det kan komme 300 nye jobbkutt i tillegg i 2015.

Les også: Aker Solutions kutter 1 av 10 ansatte i år

200 må gå

Torsdag fikk de MMO-ansatte vite at 200 personer innen logistikk og installasjon er overtallige, ifølge Nettavisen.

Antallet ligger inne i det tidligere anslaget på 300.

- Det endelige antallet på ansatte som blir beørt vil avhenge av flere forhold, blant annet tilslag på tilbud om gavepensjon for 62+, naturlig avgang, interne omplasseringer og lignende, sier kommunikasjonsrådgiver Stina Kildedal-Johannessen i Akers Solutions til Nettavisen.

Enorme verdier

Aker Solutions skriver i dagens melding at kontrakten med BP ble vunnet i sterk internasjonal og nasjonal konkurranse

- Det er en sterk forventning i markedet om et lavere kostnadsnivå samt en omstilling og effektivisering av hele bransjen. Aker Solutions jobber hele tiden med å forbedre kostnadseffektiviteten, både internt i selskapet vårt og i prosjekter med kunder. Dette kontinuerlige forbedringsarbeidet har vært medvirkende til at vi sikret kontrakten, i tillegg til det gode samarbeidet vi har hatt med BP på norsk sokkel i mange år, sier Lund-Andersen.

Per tredje kvartal var verdien på anbudsprosessene Aker Solutions deltar i på over 60 milliarder kroner, hvor mer enn halvparten av verdien var innenfor MMO.

- Vi leverer anbud innenfor det vi mener er forsvarlige rammer og vurderer hvert prospekt individuelt etter en rekke kriterier, ikke ensidig på pris. Det er riktig at en rekke store MMO-kontrakter forventes tildelt før årsskiftet eller tidlig på nyåret, sier hun.

Les også: - Lettere å forhandle med deg jo nærmere døden du er
Norsk lov kan fremtvinge konkurser i oljeservice

- Ikke alle offshore-rederier vil overleve (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: En utstyrsbombe på fire hjul
Spekket med utstyr
Se nye Opel Astra
01:24
Publisert: