Tirsdag morgen fikk samtlige ansatte i oljeselskapet Statoil tilbud om å søke om sluttpakke. Meldingen kommer etter at selskapet tidligere har varslet at mellom 1100 og 1500 stillinger skal bort innen utgangen av neste år.

I meldingen som gikk ut til de ansatte på selskapets intranett tirsdag morgen gjør konserndirektør Magne Hovden det klart at denne runden er siste mulighet til å bli tildelt sluttpakker. Etter utgangen av neste år er det full stopp:

«Etter 2016 skal vi gå fra store, sentralstyrte effektiviseringsprogram til en kontinuerlig forbedring av organisasjonen uten bruk av dagens frivillige virkemidler», siteres Hovden på i meldingen.

Hovden er konserndirektør for mennesker og organisasjon i selskapet.

Må kutte mer

Statoil har kuttet rundt 3000 stillinger siden 2013 og i dag arbeider det rundt 22.500 i selskapet på verdensbasis. Målet er at antall ansatte innen utgangen av neste år skal reduseres ytterligere til rundt 21.000.

Selskapet begrunner selv den pågående nedbemanningsprosessen med lav oljepris, fallende marginer og et kostnadsnivå som ikke er bærekraftig.

Dagens tilbud om sluttpakker kommer etter at Statoil tidligere i høst ga tilbud om pakker til ansatte i utvalgte deler av organisasjonen.

«Vet at noen vegrer seg»

Kommunikasjonsdirektør Knut Rostad i Statoil understreker at det er viktig for selskapet at den pågående runden med nedbemanning skjer ved bruk av frivillige virkemidler.

- Er det slik at de tidligere rundene ikke har gitt tilfredsstillende antall søknader og at dere derfor må gå ut bredere?

- Denne prosessen skal ikke sluttføres før i 2016 og vi er i den prosessen nå, så det er det for tidlig å si noe om. Det er viktig for oss å få til denne nedbemanningen med frivillige midler og derfor ser vi at det er riktig å gi alle ansatte i selskapet denne muligheten, sier Rostad.

I meldingen til de ansatte oppfordrer konserndirektør Hovden samtlige ansatte til å vurdere dagens tilbud frem til nyttår.

«Vi vet at noen vegrer seg for å søke sluttpakke fordi de er redde for at det kan oppfattes som et negativt signal karrieremessig. Jeg ønsker sterkt å formidle at en søknad ikke vil bli sett på som negativt eller som om man søker seg bort fra Statoil, men heller at man er løsningsorientert og vurderer de muligheter som åpner seg», sier Hovden i meldingen til de ansatte.

Les også: Statoil tilbyr sluttpakke til alle ansatte

Dette er krise for Aker Solutions

Oljeprisen gjør et byks

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bård Bjerkholt: Lavere selskapsskatt vil gjøre det mindre attraktivt med internbanker:

- Lavere skatt gir mindre skatteplanlegging
Når overskuddet flyttes ut, bør skatten settes ned, mener DNs kommentator Bård Bjerkholt.
01:26
Publisert: