Eni Norge AS har fått Petroleumstilsynets samtykke til å ta i bruk Goliat FPSO med tilhørende innretninger på Goliatfeltet, opplyses det på Oljeindustripolitisk seminar tirsdag.

Samtyket gis på bakgrunn av at det er sendt inn dokumentasjon, i tillegg til avklaringer foretatt under saksbehandlinger, opplyser tilsynet i en pressemelding like etterpå.

Produksjonen på Goliat-feltet skulle opprinnelig ha startet i tredje kvartal 2013, men har blitt utsatt flere ganger. Eni har tapt milliarder på utsettelsen.

Sendt inn dokumentasjon

Petroleumstilsynet viser til at både Statoil og Eni har sendt inn dokumentasjon i løpet av årets første måned.

- Eni beskriver i sitt brev flere aktiviteter som gjenstår før innretningen kan tas i bruk, og etter at produksjonen er påbegynt. Statoil støtter denne beskrivelsen, og planlegger en verifikasjon for å vurdere om Goliat er klar til å starte produksjon, heter det i meldingen.

Det er imidlertid ikke fastsatt noe dato for denne verifikasjonen.

- Vi ser det som viktig at operatøren og partneren gjennomfører sine planlagte aktiviteter som er beskrevet i brevene og at det sikres en god arbeidstakermedvirkning hvor kommentarer fra arbeidstakerne håndteres, skriver Petroleumstilsynet i meldingen.

Innen utgangen av februar

Ifølge TDN Finans venter Eni start så snart som mulig etter at den formelle, administrative behandlingsperioden er over.

I henhold til forvaltningsloven vil dette ta tre til fem uker.

Den formelle, administrative behandlingsperioden startet i dag, skriver TDN Finans.

- Med dette venter Eni produksjonsstart innen utgangen av februar, sier direktør for ekstern kommunikasjon og samfunnskontakt Andreas Wulff i Eni til TDN Finans.

Tapt milliarder

DN har tidligere skrevet at oljeselskapet Eni taper milliarder på utsettelsen av Goliat-prosjektet. Opprinnelig skulle produksjonen fra feltet ha startet i tredje kvartal 2013.

Kraftige forsinkelser har ført til at Goliat-prosjektet allerede er overskredet med mer enn 15 milliarder kroner, der utbyggingskostnadene i sommer hadde økt fra 31 til 47 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Par midt i livet realiserer oftest hyttedrømmen

- Dette gir grunnlag for optimisme frem i tid

Venter økt oljelagring til sjøs

Se DNTV: - Lav oljepris slår ikke direkte inn i finanspolitikken i Norge

- Lav oljepris slår ikke dirkete inn på finanspolitikken i Norge
Men på sikt vil norske politikere i større grad enn før måtte velge mellom et tollbeskyttet landbruk og for eksempel eldreomsorg og skole, sier DNs kommentator Bård Bjerkholt.
02:25
Publisert: