Oljeselskapet Royal Dutch Shell bekrefter å ville kutte 10.000 stillinger for ytterligere å redusere kostnadene i kjølvannet av oljeprisfallet, ifølge en såkalt foreløpig resultatmelding. Det er noen færre enn varslet på tampen av fjoråret.

Samtidig ventes synergier gjennom oppkjøpet av det britiske olje- og gasselskapet BG Group, som nå varsles fullført i løpet av uker.

"Samlet vil disse grepene inkludere en reduksjon på rundt 10.000 ansatte og direkte kontraktsposisjoner i 2015-16 i begge selskaper, etterhvert som strømlinjeformingen og integrasjonen av de to selskapene fortsetter", heter det i meldingen, følge marketwatch.com.

Les også: Iranske medier: – Total og Shell er på vei

Shell har kuttet driftskostnadene med 4 milliarder dollar i 2015 og venter ytterligere reduksjoner på 3 milliarder dollar i inneværende år.

Oljeselskapet varslet i desember ifjor at rundt 2.800 ytterligere "roller" ville bli kuttet i forbindelse med oppkjøpet av BG. Disse kom i tillegg til tidligere varslede kutt på 7.500 ansatte.

Les også: Shell skuffer betydelig

Shell venter et justert CCS-resultat i fjerde kvartal på 1,6-1,9 milliarder dollar, ifølge dagens melding.

Estimater innhentet av Bloomberg News viser et ventet justert CCS-resultat på 1,8 milliarder dollar.

For helåret 2015 venter Shell et CCS-resultat på 10,4-10,7 milliarder dollar.

Anslaget på investeringer i 2016 for det sammenslåtte selskapet Shell og BG Group opprettholdes på 33 milliarder dollar.

Produksjonen i fjerde kvartal 2015 var 3,0 millioner fat oljeekvivalenter per dag og 2,9 millioner fat oljeekvivalenter per dag for helåret 2015.

Les også: Asia i dag: IMF frykter avsporing for verdensøkonomien

PGS tar milliardnedskrivninger

Saudi-Arabia under press i maktkamp med Iran (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: - De gode tidene er over for Norge
- De gode tidene er over for Norge. De er borte.
Men dette mener hedgefondforvalter Hugh Henry kommer til å redde oss.
01:01
Publisert: