Kollapsen i oljeprisen slår hardt inn i økonomien til verdens største oljeeksportører. Det ene oljelandet etter det andre melder om enorme underskudd på statsbudsjettene. Sist ut var Nigeria som nylig måtte be Verdensbanken og Den afrikanske utviklingsbanken om et nødlån på over 30 milliarder kroner.

Stort bedre står det ikke til med økonomien til Opec-medlem Venezuela, der presidenten i januar innførte 60 dagers økonomisk unntakstilstand.

Venezuela har en stund tatt til orde for at Opec må kalle inn til et ekstraordinært møte for å drøfte kutt i oljeproduksjonen for å få opp oljeprisen.

«Fremgangsrikt»

Søndag møttes Venezuelas oljeminister Eulogio Del Pino og Saudi-Arabias oljeminister Ali al-Naimi i Riyadh. Del Pinos ønske for møtet var å få med verdens største oljeeksportør i et samordnet kutt i oljeproduksjonen for å ned overskuddstilbudet på verdensmarkedet.

Mr. Naimi kalte møtet «fremgangsrikt» med en «positiv atmosfære», ifølge det statlige Saudi Press Agency, skriver Wall Street Journal.

- Opec og ikke-Opec-land må komme til enighet som sørger for å stabilisere det globale oljemarkedet, skrev del Pino på Twitter.

Etter møtet skal imidlertid ingen av de to oljeministrene ha sagt noe om et eventuelt produksjonskutt, og ingenting ble heller nevnt om noe ekstraordinært møte i Opec.

- Egentlig skjedde det ingenting på møtet, skal en Opec-representant for et av landene ved Persiabukta ha uttalt etter møtet, ifølge WSJ.
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Oljeprisen stiger svakt mandag

IMF tror oljeprisen vil forbli lav en god stund

Følg markedet på DN Investor HER