Omtrent 150 olje- og gasselskaper som følges av analyseselskapet IHS kan være i fare for konkurs, sier sjefanalytiker Bob Fryklund ved IHS til Bloomberg News.

I en ny rapport om olje- og gassektoren skriver IHS at særlig høyt belånte selskaper er i faresonen. Kutt i kapitalkostnader på nesten 50 prosent i forhold til 2015-nivå er nødvendig for å opprettholde et forhold mellom utgifter og kontantstrøm på om lag 130 prosent, heter det i rapporten.

Analysen er gjort med en anslått oljepris på 40 dollar fatet, som er lavpris-scenariet.

Les også:
Asia i dag: - Fanget i en dødsspiral  
Torkjel (26) kan bli den yngste nordmannen som bestiger det høyeste fjellet på hvert kontinent. Dét skal gi karrieren hans en kickstart
Swedbank-sjefen sparket

DNtv:

Vil bli verdens beste hundekjører
16 hunder, 50 minusgrader og en ensom vei mot toppen. Amund Kokkvoll ofrer både venner og skolegang for å nå målet om å bli verdens beste hundekjører.
02:57
Publisert:

Vil forene verdens Mac- og pc-brukere
I DNs pitchekonkurranse denne uken møter du Arne Peder Blix fra Friend Software Labs.
01:01
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.