- Vi har lagt et utfordrende år bak oss, sier toppsjefen i Aker Solutions, Luis Araujo under presentasjonen av selskapets kvartalstall fredag.

Oljeserviceselskapet leverte et langt svakere resultat enn ventet fredag.

BAKGRUNN: Lavere resultat for Aker Solutions

Vanskelig å garantere mot kutt

 

Aker Solutions har rundt 15.000 ansatte, og har vært gjennom store nedbemanninger den siste tiden. På spørsmål om ytterligere nedbemanninger og kutt i selskapet, svarte Araujo følgende:

- Vi har forsøkt å tilpasse oss til markedsutsiktene for 2016. Det er vanskelig å garantere at det ikke vil bli flere kutt, sier han.

Selskapets finansdirektør, Svein Stoknes, legger til at det foreløpig ikke er noen indikasjoner på at det trengs flere kutt eller nedbemanninger i løpet av året.

Tøffe forhandlinger

- Vi byr nå på kontrakter verdt omtrent 50 milliarder kroner, men opplever tøffe forhandlinger og mange utsatte prosjekter som følge av kostnadskutt blant oljeselskapene, sier han videre.

Den vanskelige situasjonen for selskapet gjør at selskapet foreslår å kutte utbyttet til null for 2015.

- Vi er i en robust finansiell posisjon. Men styret har besluttet å utvise forsiktighet på grunn av markedsutsiktene. Ved å beholde kontanter i selskapet får vi bedre fleksibilitet til å styre selskapet gjennom disse utfordrende tidene, sier Araujo.

Han forventer at markedet vil forbli vanskelig i hvertfall de neste 1-2 årene.

Araujo viser blant annet til selskapets ordrereserve som var på 39.684 millioner kroner ved utgangen av kvartalet. Ordreinngangen i fjerde kvartal på 6.338 millioner kroner. På forhånd var det ventet 5.225 millioner kroner.

Han legger til at Aker Solutions er positive til oljemarkedet på lang sikt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DN Investor

Les også på DN.no:

Lønnskutt i Aker Solutions  

Dette blir Opels nye bestselger i Norge

NRK vil flytte

Ryanair kutter billettprisene - Norwegian vurderer å følge etter

Se DNTV: Telenor-sjefen: Jeg har fortsatt tillit

Telenor-sjefen: Jeg har fortsatt tillit
Telenors inntekter vokser, men en milliardnedskrivning i Danmark svekker resultatet i fjerde kvartal 2015.
02:47
Publisert: