- Johan Sverdrup er det eneste feltet jeg tør å si at er 100 prosent trygt, sier oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets til E24.

Flere av lisensene på de andre feltene ble tildelt da man antok at oljen kunne selges for 110 dollar fatet, men med dagens oljepris er ikke utbyggingen lønnsom. I år og neste år skal Statoil levere en plan for utbygging og drift for feltene Trestakk, Grande D og Johan Castberg, og Wintershall for Skarfjell. For at disse feltene skal være lønnsomme å bygge ut, må oljeprisen stabilisere seg på over 71 dollar fatet, viser beregninger fra Rystad Energy. Selskapet mener imidlertid at Sverdrup vil få følge av flere feltutbygginger, fordi det er forventet en betraktelig økning i oljeprisen de kommende årene.

1. mars var boringen i gang på den første av totalt 35 produksjonsbrønner på Johan Sverdrup-feltet. Boringen startet akkurat midnatt og skjedde fra boreriggen Deepsea Atlantic. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.