Flere vitner sier de så rotoren falle av helikopteret før det styrtet, skriver BT.no

- Idet jeg så opp løsnet rotoren og forsvant for seg selv nordover. Etterpå dreide helikopteret nordover, og jeg så at det brant på toppen av helikopteret, der som rotoren er festet. Det tok altså fyr i festet før det styrtet, slik jeg så det, sier John Atle Sekkingstad til Bergens Tidende.

Han ble vitne til helikopterstyrten fredag.

Et annet vitne sier han så deler av rotoren ligge strødd på Toftøy, nord for avkjørselen til Turøy.

- Helikopteret var på vei fra Gullfaks til Flesland. Mottaksstedet til de som bringes bort fra skadestedet er Bergen. Alt du kan tenke deg av ressurser til rådighet, sier informasjonsansvarlig Anders Bang Andersen i Hovedredningssentralen.

- Er det funnet overlevende?

- Det er klart at et helikopterstyrt ser ikke godt ut, sier Bang Andersen, som ikke kan gi ytterligere kommentarer.

Avinor skriver i en pressemelding at det har fått bekreftet at en alvorlig hendelse med helikopter har funnet sted ved Turøy i Hordaland.

Bergen lufthavn Flesland har satt krisestab og er i full beredskap.

Politiet leder redningsarbeidet sammen med Hovedredningssentralen, og Avinor bistår nødetatene ved behov.

Pårørendetelefon er opprettet på nummer 51 94 18 33, opplyser Avinor. Det er opprettet pårørendesenter på Scandic Kokstad Hotell.

Ifølge heliporten på Fleslands nettsider var et helikopter av typen Eurocopter 225 ventet å ankomme fra Gullfaks B klokken 12.08.

CHC Helikopter Service bekrefter at det er ett av deres helikoptre som er involvert i ulykken.

- Vi bekrefter at ett av deres helikoptre har vært involvert i en ulykke, sier CHCs pressekontakt Claus Sonberg til DN.

Ikke informasjon om problemer

Politiet hadde ikke informasjon om at helikopteret hadde problemer før det styrtet i sjøen ved Turøy i Hordaland, skriver NTB.

Både skip og dykkere deltar i søket etter de som var om bord i helikopteret. Det antas at det var 13 personer om bord, det er ikke kjent om noen har overlevd havariet.

– Vi kan ikke bekrefte at det er gjort funn av noen personer på land. Vi kan heller ikke bekrefte at vi har funnet noen overlevende, sier  operasjonsleder i Vest politidistrikt Morten Kronen til NRK.

I en egen pressemelding opplyser Statens havarikommisjon for transport at den er varslet om helikopterulykken ved Turøy i Hordaland. Mannskap fra SHT er på vei til ulykkesstedet, står det i meldingen.

Dagens Næringsliv får opplyst at det er innført flyforbud rundt havaristedet og at veien ut skal være sperret.

Politiet i Hordaland bekrefter på twitter at det er  innført begresninger i luftrom vest for Sotra. Begrensningene gjelder også bruk av droner. Området som er omfattet av begrensningene er i en radius på 3 nautiske mil rundt ulykkesstedet og under 3000 fots høyde.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.