Den gigantiske skogbrannen i Canada er fortsatt ute av kontroll.

– Denne brannen er helt ødeleggende. Det er et omfang på tapet som er vanskelig for de fleste av oss å forestille seg, sier statsminister Justin Trudeau.

Ingen er meldt omkommet som en følge av skogbrannen, men en fatal bilulykke skjedde da innbyggerne i Fort McMurray ble tvunget til å flykte fra flammene. Brannen har ødelagt cirka 2.000 boliger i byen, som ligger rundt 400 kilometer nord for provinshovedstaden Edmonton.

Mer enn 250 brannfolk, ni brannfly og over 10 helikoptre er satt inn i kampen mot flammene. I tillegg er militæret i beredskap.

Det er erklært unntakstilstand på grunn av skogbrannen som herjer Canadas viktigste region for utvinning av oljesand. På grunn av brannen ble produksjonen redusert for å lette evakueringen av personell, og dermed til at prisen på nordsjøolje igjen var over 46 dollar fatet torsdag ettermiddag. (©NTB)

Les også:  Oljeprisen stiger på Canada-brann (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.