– Hovedgrunnen er den lave oljeprisen. Vi venter lavere inntekter fra feltet enn det vi tidligere har lagt til grunn, og dermed skrives verdien ned, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Wulff i Eni Norge til Sysla.

Goliat-feltet har i lang tid skapt problemer for det italienske selskapet. Da plattformen ble satt i produksjon i Barentshavet i mars i år, var det to år etter den opprinnelige planen.

Forsinkelser på verftet i Sør-Korea, kostnadssprekk på 50 prosent og kritikk fra Petroleumstilsynet er noe av det som har gitt utfordringer underveis.

Prosjektet preger Eni Norges regnskap for 2015, og Wulff erkjenner at verdijusteringen delvis har sammenheng med problemene de har hatt så langt.

Goliat-feltet er første utbygging i Barentshavet og dermed verdens nordligste offshore oljefelt. Eni har en eierandel på 65 prosent i produksjonslisensen, Statoil eier 35 prosent. (©NTB)

Følg markedet på DN Investor

Les også:

Kina: - En modell uten fremtid  

Disse «typiske» feilene kan sende arbeidsgiver rett til retten

– Det er en etterlengtet pille (DN+)

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Se DNtv:

Han er Statoils Petter Smart
Hjemme i garasjen i Sola snekrer fagleder Kjell Einar Ellingsen sammen revolusjonerende undervannsutstyr ved hjelp av ølkasser, kryssfinér, kobberrør, barneleker og duppedingser fra Biltema.
00:50
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.