Etter oppkjøpet av oljevirksomheten til E.ON Norge, som ble gjennomført i desember i fjor, hadde DEA Norge omtrent 90 ansatte i Stavanger og nesten like mange i Oslo.

Nå skal dette reduseres til under 90 jobber i Stavanger innen utgangen av første halvår 2017.

Svakt marked

Kommunikasjonsjef Kjetil Hjertvik i DEA Norge sier at bakgrunnen for nedbemanningen er både det svake oljemarkedet og synergier knyttet til fusjonen mellom de to selskapene.

- Som alle andre oljeselskap må vi tilpasse oss en verden der oljeprisen er lavere enn den var for noen år siden. Men alt henger sammen med alt. Denne nedbemanningen handler også om at vi justerer det strategiske fokuset vårt noe, sier han til TDN Finans.

Forsinket

Frem til nå har hverken E.ON og DEA gjennomført nedbemanninger knyttet til oljeprisfallet.

Det skyldes hovedsakelig endringer i eierstruktur før oppkjøpet. DEA ble selv kjøpt av LetterOne, eid av russiske Mikhail Fridman, i 2014.

- Usikkerheten rundt salgsprosessen gjør at disse endringene er blitt forsinket. Det har vært mye som har skjedd i begge selskaper, så vi har vært litt på etterskudd, sier Hjertvik.

Legger ned i Oslo

Selskapet har nettopp flyttet sitt hovedkontor til Stavanger.

DEAs tidligere hovedkontor i Oslo vil dermed legges ned i løpet av 2017. Det er fortsatt uavklart hvor mange av de ansatte ved Oslo-kontoret som følger med.

- Vi er midt inne i denne prosessen nå. Noen blir med, men for andre er det uaktuelt. Men alle i organisasjonen har hatt like muligheter til å bli med videre, uavhengig av hvilken organisasjon de kommer fra, sier Hjertvik.

Kommunikasjonssjefen understreker at selskapet fortsatt har planer om å vokse på norsk sokkel via uorganisk vekst, altså oppkjøp av andre oljeselskaper eller lisenser.

- Vi har eiere som har vært tydelige på at oppkjøpet av E.on bare er første skritt videre og vi vurderer andre muligheter i markedet. Vi må samtidig kanskje justere farten litt knyttet til utviklingen i oljeprisen, sier Hjertvik.

Les også:

- Fristende å være med boligprisstigningen videre i Oslo  

– Liv kan gå tapt dnPlus  (DN+)

Asia i dag: Kjemper om to milliarder nye forbrukere

- Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Dette lager stjernekokkene når de er lei av å lage mat
Pasta Carbonara er Michelin-kokk Sven Erik Renaas nødløsning når han er lei av å lage mat. Hemmeligheten for å forvandle de enkle ingrediensene til en perfekt pastarett ligger i teknikken, ikke arbeidsinnsatsen.
00:53
Publisert:
 

Fersk episode av DNs podkast med finansredaksjonen: Er Vipps egentlig så revolusjonerende? Hvilke biler kjører vi om ti år? Og er det virkelig bråstopp i næringseiendom?

  DN-podkast: Finansredaksjonen

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Har du fått med deg DNs «Brexit»-serie?