Prisene på oljekontrakter er torsdag morgen litt lavere, etter at dagen før ga den største oppgangen for en enkelt dag siden april.

Både nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI ligger rundt 70 cent høyere pr fat enn da Oslo Børs stengte onsdag.

Fallende amerikanske oljelagre, en svekket dollar, og en bred gjeninnhenting i internasjonale markeder etter brexit-sjokket, trekker traderne tilbake til oljemarkedet og andre råvaremarkeder, skriver The Wall Street Journal.

Oljelagrene falt med 4,1 millioner fat i løpet av uken frem til 24. juni, ifølge USAs energiinformasjonsbyrå (EIA). Dette var nesten dobbelt så mye som analytikere hadde anslått.

I tillegg meldte EIA også om fall i amerikansk oljeproduksjon, i destillatlagrene, og i oljelagrene i børsknutepunktet i Cushing, Oklahoma.

Analytikere og meglere advarer om at det fortsatt er lang vei til noen løsning, og at lagertrekket i forrige uke fortsatt innebærer at oljelagrene er nær rekordhøye nivåer. De legger til at traderne ikke bryr seg mye om advarslene.

- Det er tydeligvis tilstrekkelig mange tradere som fortsatt er villige til å kjøpe på svakhet, kjøpe på prisfall. Tilbuds- og etterspørselssituasjonen vil kunne bli strammere etter hvert, senere i år, eller neste år… Det er dette de satser på, sier Timothy Evans, analytiker i Citi Futures Perspective i New York, til avisen.

Hong Sung Ki, råvareanalytiker i Samsung Futures i Seoul, sier at etterspørselsprognoser vil måtte bli justert som følge av brexit.

- Dette øker volatiliteten i markedet, mens det forsøker å gjenvinne balansen, sier Hong.

Differansen mellom kontrakter i nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI har det seneste døgnet falt 1 cent, slik at Brent-premien torsdag morgen er på 58 cent pr fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

Amerikansk olje WTI for levering i august handles for 49,42 dollar per fat torsdag morgen, ned 46 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 2,03 dollar til 49,88 dollar per fat.

Da Oslo Børs stengte onsdag, lå WTI-prisen på 48,64 dollar per fat.

Nordsjøoljeprisen for levernig i august handles for 50,00 dollar per fat torsdag morgen, ned 61 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 2,03 dollar til 50,61 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på 49,31 dollar per fat da Oslo Børs stengte onsdag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er svekket med 17 cent til 50,76 dollar per fat fra onsdag, da prisen steg 2,24 dollar til 50,93 dollar.

Les også: Senatet godkjente redningspakke til Puerto Rico

Rapport kaller britisk EØS-avtale kolonimodell

Norwegians kjempesatsing får klimakritikk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Cameron: - Jeg angrer ikke på folkeavstemningen
Storbritannias statsminister David Cameron angrer ikke på folkeavstemningen som endte i nei til EU og kaos i Europa. Det sa han på en pressekonferanse tirsdag kveld etter det siste toppmøtet hans i EU.
00:51
Publisert: