Etter å ha bunnet ut under 30 dollar fatet i januar, har oljeprisen hentet seg kraftig inn.

Men den har ikke klart å etablere seg over 50 dollar fatet som mange har trodd. Blant annet råvareanalysesjef Bjarne Schieldrop, som i mai trodde oljeprisen skulle passere 60 dollar fatet før juli var omme.

I skrivende stund tippet prisen på nordsjøolje akkurat under 46 dollar fatet. Der er det ikke sikkert den blir liggende så lenge.

Oljeprisen står nemlig foran et markant fall de kommende ukene, hevder sjefstrateg og teknisk analytiker Sandy Jadeja hos Core Spreads overfor Business Insider.

Jadeja har ifølge Money Show over 25 års erfaring fra finansmarkedene og ble i 2011 kåret til en av USAs 50 mest innflytelsesrike tradere. Han har også vært hyppig gjest blant annet hos tv-stasjonen CNBC.

Jadeja mener det er 80 prosent sannsynlighet for oljeprisfall i perioden fra 2. juli og helt til 18. august.

Spådde fire «krasj»

Det er ikke første gang sjefstrategen kommer med varsler om kraftige markedsbevegelser på konkrete datoer.

Ifølge Business Insider så har Jadeja tidligere helt nøyaktig prikket inn fire kraftige fall i markedet.

I 2005 advarte han om knall og fall i det amerikanske boligmarkedet åtte uker før det skjedde.

Han varslet i forkant også at Dow Jones-indeksen skulle falle markant fra den 18. august og 14. september ifjor og den 4. januar i år. Fra disse datoene raste Dow Jones med 12,5 prosent, 5,8 prosent og 11,2 prosent i løpet av de etterfølgende henholdsvis fire, åtte og 11 handelsdagene.

- Farlig tidspunkt

Jadeja har nylig i tillegg advart om tre konkrete datoer senere i år som man bør bekymre seg for. Disse er mellom 26. august og 30. august samt 26. september og 20. oktober, ifølge nettstedet Victurus Libertas som viser til uttalelser han har gitt til Business Insider.

På disse datoene kan det bli markante fall for Dow Jones-indeksen i USA som så kan spre seg til andre markeder.

Han mener vi står foran noen kraftige humper i veien frem til 2018.

- Vi er nå i en svært farlig periode mellom 2011 og 2018. Dette er en 84-årig syklus (kalt «Tidssyklusen») og forrige syklus viste seg i løpet av 1928 til 1934 da den store depresjonen fant sted, sa Jadeja ifølge nettstedet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Venter urolig oljemarked og «enda lavere priser»


- Skjer det vil rentene eksplodere

Spår total kollaps av hele pengesystemet i verden

Hold deg oppdatert på DN Investor