Hvis ikke riggene Songa Dee og Songa Delta får nye oppdrag i løpet av høsten, kan flere hundre miste jobben, melder Sysla.

Hver av riggene har rundt 160 ansatte. Dermed vil kanskje fler enn 300 ansatte miste jobben.

– Markedet er helt svart som vi ser det i dag. Vi håper på bedringog økt aktivitet på sokkelen, men i realiteten ser vi fåforespørsler, sier administrerende direktør Bjørnar Iversen i Songa Offshore til Sysla.

Tidligere i år har Songa redusert bemanningen med 200 ansatte. Den rammet nedbemanningen de ansatte på land, denne gangen står de offshore-ansatte for tur.

Krisen i riggindustrien har skapt hard konkurranse om oppdragene, og ført til at flere store selskaper må nedbemanne. Torsdag meldte Maersk Drilling Norge at de må si opp minst 130 ansatte innen årsskiftet.

Følg markedene på DN Investor

Les også:

Asia i dag: Frykt for kinesisk mareritt for Apple  

Nordmenn lar sparepengene forsvinne i banken dnPlus  (+)

Utleiemegleren: - Forventer økt press nå

Her går Norges flinkeste studenter

Det er deilig å være pensjonist i Norge  

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.