Torsdag morgen kom meldingen om at offshorerederiene Rem Offshore og Solstad Offshore fusjonerer. Det var Kjell Inge Røkkes Aker som presset frem fusjonen.

Én nøkkelperson var fraværende da sammenslåingen ble presentert kun timer senere: Hovedaksjonær Åge Remøy i Rem Offshore i Fosnavåg.

Han er tydelig misfornøyd med å bli en del av Solstad Offshore:

- Forrige uke ble vi utsatt for det jeg kalte et bakholdsangrep, sier Remøy til Sunnmørsposten.

Etter å ha lagt frem forslag til en omfattende restrukturering i slutten av juni, ble det i midten av juli klart at Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker hadde kjøpt seg inn i et av Rems obligasjonslån - og stemte ned de nødvendige endringene i obligasjonslånsavtalen. I praksis blokkerte Aker og Røkke dermed den foreslåtte redningsplanen for Rem.

- Vi hadde lagt løpet for at Rem alene kunne overleve de neste tre åra i det vanskelige markedet vi er inne i. Aker blokkerte avtalen og forlangte at vi skulle fusjonere med Solstad. Da ville de stemme for avtalen, sier Remøy til Sunnmørsposten.

Følg utviklingen på Oslo Børs

Les alt om saken:

- Løsningen til slutt ble god

Rem Offshore og Solstad Offshore fusjonerer

Presser frem større rederier dnPlus  (DN+)

Følg markedene med DN Investor

Anbefalt av DNtv:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:

De beste taxfreekjøpene
Ut og reise i sommer? Her er de ti beste kjøpene på flyplassens taxfree.
05:26
Publisert: