Prisene på oljekontrakter faller torsdag morgen for tredje dag på rad, etter onsdagens amerikanske oljelagertall.

Prisene er over halvannen dollar lavere pr fat enn de var da Oslo Børs stengte onsdag.

Produksjon

Markedet tolket uketallene fra USAs energiinformasjonsbyrå (EIA) som negative for prisene, etter at oljelagrene steg med 1,1 millioner fat, mens analytikere hadde ventet en reduksjon på 800.000 fat, ifølge The Wall Street Journal.

Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets betegner imidlertid de samlede tallene for uken frem til 5. august som «moderat positive».

Han legger vekt på at lagerbyggingen har sammenheng med høy oljeimport til USA, at innenlandsk oljeproduksjon svekkes, og at innenlandsk etterspørsel er god.

«Totalt sett vurderer vi ukerapporten som moderat positiv, ettersom lagerbyggingen er forårsaket av høy import som brått vil kunne bli svekket», sier Kjus i et notat fra DNB Markets.

Han fremholder at høy oljeimport til USA de seneste ukene, kan ha sammenheng med at oljelagrene om bord i skip er i ferd med å bli redusert, og at denne oljen importeres til USA.

«Før denne prosessen er over, vil det være vanskelig for landbaserte lagre å trekke nedover», heter det i notatet.

Samlet steg lagrene av olje og raffinerte petroleumsprodukter med 2,5 millioner fat i løpet av uken.

-Hvis vi ikke ser noen endring i dette lageroverhenget, vil markedet ha problemer med å finne tilbake til de nylige toppnivåene, sier Gene McGillian, analysesjef i Tradition Energy i Stamfort, til The Wall Street Journal.

Prisene

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er det seneste døgnet utvidet med 6 cent, slik at Brent-premien torsdag morgen er på 1,58 dollar pr fat for kontrakter med samme utløpstid.

WTI 1. posisjon, som er september-kontrakten, handles torsdag morgen for 41,51 dollar pr fat, ned 20 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,06 dollar til 41,71 dollar pr fat.

WTI-kontrakten lå på 43,25 dollar pr fat da Oslo Børs stengte onsdag.

Brent 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, handles for 43,86 dollar pr fat torsdag morgen, ned 19 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 93 cent til 44,05 dollar pr fat.

Brent-kontrakten lå på 45,49 dollar pr fat da Oslo Børs stengte onsdag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 7 cent høyere enn onsdag, da kontrakten sluttet ned 1,12 dollar til 43,84 dollar fatet.

Les også:
«Sjokktall» gjør pundet enda billigere for nordmenn
Asia i dag: - Vil skape en global bilrevolusjon
Fremveksten til denne kandidaten betyr trøbbel for Trump

DNtv anbefaler:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.