Prisene på oljekontrakter svekkes tirsdag morgen ytterligere, etter at mandag ga det største fallet på tre uker.

Prisen på nordsjøolje er rundt 90 cent lavere pr fat enn den var da Oslo Børs stengte mandag.

- Vi opplever en runde med gevinstsikring. Dette dreier seg om hvor høyt prisene hadde steget, sett i forhold til den rådende fundamentale situasjon, sier Ric Spooner, sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg News.

Han viser til at det fortsatt er massevis av tilgjengelig olje flere steder.

- Jeg blir ikke overrasket om denne nedadgående trenden fortsetter, og det er mulig vi får se en form for basis rundt 44-45 dollar pr fat, sier Spooner.

Markedsaktører avventer nå ukentlige lager- og produksjonstall fra USA. Først med uoffisielle tall fra bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute API tirsdag kveld, og så offisielle tall fra USAs energiinformasjonskontor EIA onsdag ettermiddag.

Analytikere venter at EIA-tallene vil vise en reduksjon i oljelagrene på 1 million fat i løpet av uken frem til 19. august, skriver Bloomberg.

Markedet følger også med på reaksjonen fra regjeringen i Nigeria på forslaget fra opprørsgruppen Niger Delta Avengers om å stanse kamphandlingene. Analytikere i Commerzbank og Global Risk Management sier at utspillet fra opprørerne bør betraktes med aktsomhet.

Analytikere i Goldman Sachs mener at det fortsatt er en mulighet for at Opec og store oljeproduserende land vil kunne komme til enighet om en frysing av oljeproduksjonen.

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er det seneste døgnet utvidet med 26 cent, slik at Brent-premien tirsdag morgen er på 1,86 dollar pr fat for kontrakter med samme utløpstid.

WTI 1. posisjon, som fra og med i dag er oktober-kontrakten, handles tirsdag morgen for 46,78 dollar pr fat, ned 63 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,70 dollar til 47,41 dollar pr fat.

WTI-kontrakten lå på 47,80 dollar pr fat da Oslo Børs stengte mandag.

September-kontrakten i WTI gikk til innløsning på 47,05 dollar pr fat mandag kveld, etter å ha falt med 1,47 dollar.

Brent 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, handles for 48,64 dollar pr fat tirsdag morgen, ned 52 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,72 dollar til 49,16 dollar pr fat.

Brent-kontrakten lå på 49,54 dollar pr fat da Oslo Børs stengte mandag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 46 cent lavere enn mandag, da kontrakten sluttet ned 1,70 dollar til 49,09 dollar fatet.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Meglerhus: Kan sette kronen i et positivt lys internasjonalt  

Nå går Norges viktigste renter hver sin vei

Meglerhus ser risiko for svakere krone

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv:

Slik fanget han alle pokémonene
Nick Johnson fra New York ble i begynnelsen av måneden den første i verden har fanget dem alle. I hvertfall alle de 145 pokémonene som så langt er tilgjengelig i mobilspillet Pokémon Go.
01:06
Publisert:

-En bil for Victoria Beckham
DN har prøvekjørt den takløse versjonen av Range Rover Evoque. Se de spektakulære drone-bildene!
01:34
Publisert: