I 2015 falt lete- og produksjonsinvesteringene med om lag 26 prosent, ifølge en oppdatering fra meglerhuset datert 24. august.

Neste år ventes fleksible investeringer på land i USA å ta seg opp igjen som følge av en høyere oljepris, mens offshore-investeringene ventes å falle 0-10 prosent. Offshoreaktiviteten anslås imidlertid å ta seg gradvis opp gjennom året.

I posisjoneringen for en etterspørsel-gjeninnhenting trekker Pareto-analytikerne frem subsea-sektoren som den mest attraktive og de fortrekker generelt tjenester over eiendeler.

Sammenligning med Paretos estimat om en oljepris på om lag 60 dollar fatet i 2017, bør det implisere en økning i investeringene, alt annet likt. Den nylige volatiliteten i oljeprisen kan imidlertid gjøre at oljeselskapene blir noe mer forsiktige og at de vil prioritere nedbetaling av gjeld, skriver Pareto-analytikerne i oppdateringen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.