- Jeg kan si at vi er på god vei til under 41 dollar per fat, men kan ikke gi et tall, sier konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring Margareth Øvrum i Statoil under en presentasjon på Statoils hovedkvarter i Stavanger torsdag.

Øvrum snakker om balansepriser på selskapets ikke-sanksjonerte prosjekter som har planlagt oppstart innen 2022, altså ved hvilke oljepriser flere av Statoils prosjekter går i null. På selskapets kapitalmarkedsdag i februar ble det opplyst at den var på 41 dollar fatet.

Det er kun få år siden Statoil snakket om balansepriser på 70-80 dollar, og i enkelte tilfeller var det enda høyere. Dette var ikke noe problem da oljeprisene lå langt over 100 dollar fatet. Men da oljeprisene begynte å rase sensommeren 2014 ble det verre.

Alle de store, internasjonale oljeselskapene reagerte med å fryse investeringer og prosjekter, kutte kostnader og nedbemanne, Statoil inkludert. Det norske statsoljeselskapet har i løpet av de seneste to årene igangsatt flere effektiviseringstiltak, og blant annet gjennom økt standardisering og å presse leverandørene på kostnadsnivået.

Øvrum legger ikke skjul på at hun er fornøyd med at det krevende arbeidet nå har begynt å gi avkastning.

- Det er en god trend på dette, sier konserndirektøren.

 

Les også:

Verdien på LPG-skip faller raskere enn BW LPG klarer å nedskrive dnPlus  

Seadrill snur ned på børsen  

Asia i dag: - Forferdelig halvår. Kan ikke bli verre

Dagens aviser på 1-2-3

 

Se DNtv:

Anders Auklands mentale tips før langløp
- Alle sliter med tankene sine på slutten av et langt løp, sier Anders Aukland.
01:03
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.