Prisene på oljekontrakter er ganske stabile fredag morgen, etter å ha steget med vel en halv dollar per fat torsdag.

Oljeprisene er rundt en kvart dollar høyere per fat enn da var da Oslo Børs stengte torsdag.

Prisene forsvarer oppgangen, etter at Saudi-Arabias oljeminister torsdag sa at en frysing av volumet på oljeproduksjonen ville være positivt for markedet, og etter at den statlige nyhetstjenesten Shana meldte at Iran vil delta på uformelle samtaler om dette i neste måned, skriver Bloomberg News.

Den saudiarabiske oljeministeren Khalid Falih sa at en frysavtale vil klargjøre at produsentene er fornøyde med den nåværende situasjonen.

Han utelukket ifølge nyhetstjenesten noe kutt i oljeproduksjonen.

- Nok til å holde prisene stabile

Opecs generalsekretær Mohammed Barkindo sa torsdag til den arabiskspråklige avisen Al-Hayat at oljeprodusentene ønsker en avtale for å håndtere produksjonen.

- Selv om en avtale om å begrense produksjonen på dagens nivå i stor grad ville være en symbolsk handling, vil det ifølge markedsreaksjonen kunne være nok til å holde prisene stabile, sier Michael McCarthy, sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg News.

- Overhenget i oljelagrene og pågangen til amerikanske skiferoljeprodusenter vil avgrense toppsiden til et nivå rundt 55-60 dollar per fat, sier han.

Sjefen for Petrochina, Wang Dongjin, sa fredag at selskapet reduserte sitt innenlandske produksjonsmål for 2016 med 2,8 prosent, etter at noen høykostnadsfelter ble nedstengt, fordi de ikke er lønnsomme på dagens prisnivå, skriver nyhetstjenesten.

Økt differanse

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er det seneste døgnet utvidet med 3 cent, slik at Brent-premien fredag morgen er på 2,26 dollar per fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

WTI 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, handles fredag morgen for 47,26 dollar per fat, ned 7 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 56 cent til 47,33 dollar per fat.

WTI-kontrakten lå på 46,87 dollar per fat da Oslo Børs stengte torsdag.

Brent 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, handles for 49,52 dollar per fat fredag morgen, ned 15 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 62 cent til 49,67 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på 49,29 dollar per fat da Oslo Børs stengte torsdag.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Det er full fyr i boligmarkedet. Mye tyder på at Finanstilsynet vil foreslå å stramme inn ytterligere.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert: