Prisene på oljekontrakter er litt høyere torsdag morgen, etter å ha falt med rundt halvannen dollar per fat onsdag.

Prisen på nordsjøolje er rundt 70 cent lavere per fat enn den var da Oslo Børs stengte onsdag.

Svekkelsen skyldes at ukentlige oljelagertall viste en oppgang til nye rekordnivåer. Samlede lagre av olje og raffinerte produkter økte med 4,5 millioner fat i løpet av uken frem til 26. august, og lagrene er nå på over 1,4 milliarder fat, skriver The Wall Street Journal.

Statistikken fra USAs energiinformasjonskontor (EIA) viste en vekst i oljelagrene på 2,3 millioner fat, mens det ifølge en estimatinnhenting WSJ hadde foretatt, var ventet en økning på 1,2 millioner fat.

Det blir stadig importert mye olje til den amerikanske gulfkysten, og dette bidrar til å drive lageroppbyggingen, sier Phil Flynn, senioranalytiker i Price Futures Group, til avisen.

- Det er forbløffende at de fortsetter å importere så mye olje. Men selv om måneden endte stygt, har vi da brutt en rad av måneder med prisfall, sier Flynn.

Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets mener at ukestatistikken fra EIA var ganske nøytral, trass i at markedet umiddelbart sendte oljeprisene ned 50-60 cent pr fat.

«Vi er litt overrasket over at markedet sendte prisene ned på disse tallene, men mange er trolig ikke i stand til å se den midlertidige effekten av det høye importtallet», skriver Kjus i et kundenotat.

Han fremholder at fire ukers bevegelig gjennomsnittlig import er 0,9 millioner fat per dag høyere enn i fjor, noe som blant annet skyldes at en nå er inne i en fase hvor olje lagret på skip importeres på land.

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er det seneste døgnet redusert med 46 cent, slik at Brent-premien torsdag morgen er på 1,58 dollar per fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

Amerikansk olje WTI for levering i oktober WTI handles torsdag morgen for 44,95 dollar per fat, opp 26 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,66 dollar til 44,69 dollar per fat.

WTI-kontrakten lå på 45,45 dollar per fat da Oslo Børs stengte onsdag.

Nordsjøoljeprisen brent, som fra og med i dag er for levering i november, handles for 47,15 dollar per fat torsdag morgen, opp 26 cent fra foregående handelsdag.

November-kontrakten lå på 47,89 dollar per fat da Oslo Børs stengte onsdag.

Oktober-kontrakten i Brent gikk til innløsning onsdag, etter å ha falt 1,33 dollar til 47,04 dollar per fat.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 19 cent høyere enn den var onsdag, da kontrakten sluttet ned 1,73 dollar til 46,94 dollar fatet.

Les også: Asia i dag: Kina-eksperter uenige – vekst eller stagnasjon?

Mexicanere i harnisk etter Trump-besøk

Trump: Nulltoleranse for kriminelle innvandrere

Evry kutter 80 stillinger på Fornebu (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN spesial: Oljekrisen. Er den over?

Alt om oljemessen ONS 2016

Følg markedet med DN Investor