Prisene på oljekontrakter faller videre mandag morgen, etter at tallet på aktive borerigger i USA steg for andre uke på rad.

Prisen på nordsjøolje er rundt 1,40 dollar lavere pr fat enn den var da Oslo Børs stengte fredag.

Kraftig fall fredag

Oljeprisene viste fredag sin største nedgang på en måned, og svekkelsen fortsetter mandag morgen, etter at amerikanske oljeselskaper øker boringen i en situasjon med stort tilbudsoverskudd i oljemarkedet, skriver Bloomberg News.

Antallet oljerigger i USA var 414, opp syv rigger fra foregående uke og ned 238 på årsbasis, ifølge tall fra Baker Hughes fredag kveld. Tallet er det høyeste siden februar.

Siden begynnelsen av juli har antall aktive rigger økt med 84.

Oljetoppmøte

Medlemmer av Opec og andre produsentland møtes i Alger senere i måneden for å diskutere en avtale som innebærer at hvert land avtaler et frivillig produksjonstak, mens man tidligere har arbeidet for en avtale om å fryse oljeproduksjonen.

Algeries energiminister sa fredag at alle løsninger er mulige.

-Det er fortsatt overskudd i markedet, og lagrene er høye, så vi vil kunne se prisene falle videre, kanskje til det lave 40-tallet. Hvis Opec kan ta seg sammen og komme til enighet om en avtale, vil det kunne utløse en viss inndekning av shortposisjoner, sier Ric Spooner, sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, til nyhetstjenesten.

Lavere Brent-premie

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er fra fredag morgen til mandag morgen redusert med 10 cent, slik at Brent-premien mandag morgen er på 1,59 dollar pr fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

WTI 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, handles mandag morgen for 45,12 dollar pr fat, ned 76 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,74 dollar til 45,88 dollar pr fat.

WTI-kontrakten lå på 46,43 dollar pr fat da Oslo Børs stengte fredag.

Brent 1. posisjon, som er november-kontrakten, omsettes for 47,30 dollar pr fat mandag morgen, ned 71 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,98 dollar til 48,01 dollar pr fat.

Brent-kontrakten lå på 48,73 dollar pr fat da Oslo Børs stengte fredag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 51 cent lavere enn fredag, da kontrakten sluttet ned 1,84 dollar til 47,84 dollar fatet.

Følg markedene med DN Investor

- Anbefalt fra DNtv:

Her er den første iphonen uten plugg
Da Apple viste fram iPhone 7 onsdag kveld, skjedde det som har vært diskutert og fryktet blant enkelte i forkant. Selskapet har nemlig bestemt seg for å fjerne muligheten for å koble til hodetelefoner via minijack på den neste iPhonen.
01:29
Publisert:
 

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert:

«Finansredaksjonen» går denne uken i dybden på boligmarkedet, der det kun er spekulantene som vinner. Det er mulig vi nærmer oss et «Minsky moment» i boligmarkedet, mener DNs Terje Erikstad. Hør hva det vil innebære i ukens podcast, der også DNs journalist Marte Ramuz Eriksen og kommentator Bård Bjerkholt deltar.

Får du ikke opp episoden? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Hva synes du om finansredaksjonen? Gi oss tilbakemelding: mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.