Norsk Shell kutter 255 stillinger etter at selskapet ikke har kommet i mål med sluttpakker i første runde, melder Sysla Offshore/Stavanger Aftenblad tirsdag. Overtallige får beskjed om å søke igjen.

- Mange er nå i ferd med å få beskjed om at de ikke har en rolle i den nye organisasjonen. Vi tilbyr da sluttpakker til alle som vi dessverre ikke har jobb til lenger. Det er en veldig tung situasjon, for dette er flinke folk, sier kommunikasjonsdirektør Jan Soppeland i Norske Shell til Aftenbladet.

Kuttene omfatter 145 ansatte og 110 innleide, fremgår det. Kuttene har vært ventet etter at Shell tidligere i år fusjonerte inn britiske BG Group.

På oljemessen i Stavanger i august var ikke Shell-sjef Ben van Beurden altfor optimistisk til at kostnadskuttene i bransjen var over.

- Jeg tror ikke det vil være over på ennå en stund. Jeg tror dette vil bli en trend for en tid fremover. Når det vil endre seg, er sannsynligvis når vi vil se at tilstramningen i markedet blir så stor at oljeindustrien har problemer med å få frem ressursene og få leverandørindustrien til å respondere på økningen i etterspørselen, sa Shell-toppen til DN i forrige måned.

Les også: Akastor-sjef Kristian Røkke: Kjøper offshorefartøy med japansk hjelp

Oljekommentaren: - Produksjonen er fortsatt et tema

Følg markedet med DN Investor

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert: