Begge de to nye utslippene skjedde i helga i Loreto-regionen som ligger i det nordlige Peru, opplyser myndighetene. De etterforsker nå om selskapene som er ansvarlige for utslippene, Pacific Stratus Energy of Peru og det statseide Petroperu, har fulgt prosedyrene for uforutsette hendelser.

Myndighetene undersøker også konsekvensene av utslippene. Ofte rammes urbefolkningen i området hardt, blant annet fordi drikkevannet blir forurenset og landbruksjord ødelagt.

Med de to siste utslippene er det registrert sju oljeutslipp i den peruanske delen av Amazonas i år. I februar erklærte myndighetene unntakstilstand i 16 lokalsamfunn etter et utslipp langs en oljerørledning i Loreto. Petroperu, som sto bak utslippet, fikk 30 millioner kroner i bot for manglende vedlikehold på ledningen.

Det er ikke opplyst hva de to nye oljeutslippene skyldes. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.